در شبانگاه ۱۶ مرداد ماه آسمان ایران میزبان خسوف یا ماه گرفتگی جزیی بود.
انجمن علم و اندیشه پویا نیز به نوبه ی خود از این فرصت استفاده کرد تا مردم شهر اهواز را در دیدن این پدیده سهیم کند. بستر این برنامه با همکاری معاونت فرهنگی و امور اجتماعی شهرداری منطقه دو اهواز فراهم شد.
تاریخ رصد عمومی:
دوشنبه ۱۶/۰۵/۱۳۹۶ هجری شمسی
مصادف با: ۱۴۳۸/۱۱/۱۴ هجری قمری و برابر با ۰۷/۰۸/۲۰۱۷ میلادی
ابزارهای رصدی: دوربین دو چشمی ۱۵*۷۰ تلسکوپ ۸ اینچ دابسونی و تلسکوپ شصت میلی متری شکستی
ابزار عکس برداری:
دو دستگاه دوربین DSLR
محل رصد : اهواز .پارک چهل و دو هکتاری ساحلی کیانپارس
سرعت باد: ۷ کیلومتر بر ساعت
رطوبت: ۴۹درصد
وضعیت جوی: آسمان صاف
وضعیت افق: غبار ۴ درجه
دما:۴۲درجه سانتیگراد
شروع رصد:ساعت ۲۱:۵۲
پایان:ساعت ۲۴
شرح برنامه:
در ساعت ۲۱ اعضای انجمن علم و اندیشه پویا در محل رصد عمومی گرد هم آمدند. هدف رصد ماه گرفتگی و نشان دادن آن به مردم و صحبت در مورد ویژگی های ماه و نوع و علت ماه گرفتگی بود که اعضای انجمن سوالات حضار را نیز پاسخ میدادند. این خسوف از نوع گرفت جزیی بود که ورود ماه به نیم سایه ۲۰ و ۱۷ دقیقه و ۴۷ ثانیه آغاز شد که رویت آن فقط با ابزار میسر بود. در ساعت ۲۱:۵۰ دقیقه وقتی ماه وارد سایه شد کم کم نیمه جنوب غربی ماه تیره شد و رفته رفته در ساعت ۲۲:۵۰ به اوج رسید، اوج گرفت ۲۴٫۶ درصد ماه را پوشش داد. در ساعت ۲۳:۵۰ ماه از سایه بیرون رفت و وارد نیم سایه شد که دیگر با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نبود .
در این برنامه اعضای انجمن در حین این رویداد با نشان دادن سیاره زحل و مشتری به علاقمندان درباره سیارات و وضعیت آنها نیز توضیحاتی توضیح به علاقمندان میدادند.
از نکات جالب اینگونه برنامه های رصد شهری این است که کسانی هستند که برای اولین بار موفق به دیدن سیارات و ماه از درون چشمی تلسکوپ میشوند که این تجربه همواره با بروز هیجان و شگفتی بیننده همراه است .
انجمن علم و اندیشه پویا به مراتب سعی در برگزاری رصد های عمومی نموده است تا زمینه ای در جهت افزایش اطلاعات علمی و نجومی و همچنین نشان دادن اجرام آسمان برای مردم اهواز فراهم کرده باشد.
امید است که اینگونه برنامه ها تاثیر مطلوبی در ترویج دانش در بین اقشار مختلف جامعه داشته باشد.
گزارش: ساناز فتاحی
در ادامه عکس های این برنامه را مشاهده کنید.
عکس ها از:
جلال جزایری و سروش میرصادقی